Нелегко знайти щастя в собі і неможливо знайти його десь в іншому місці.
Агнес Репплайер
Знайшла в Фейсбук і не змогла не зберегти.
Існує цікаве явище, виявлене у багатьох дорослих дітей - так зване перемикання залежностей. Це може не бути залежністю в прямому сенсі слова, але це річ, яка виявляє схожу динаміку: ми стаємо одержимі якимсь одним видом діяльності в якості виправдання і уникнення контакту з іншими.
Замість того, щоб звернути увагу на ключові проблеми - такі як емоційна залежність, сором і страх самотності - дорослі діти можуть шукати звільнення від них у зовнішній діяльності. Ми можемо почати компульсивно займатися на тренажерах, або шукати щастя в витратах і їжі, або збирати, як брелоки на браслет, романтичні захоплення.
Щастя не може бути знайдено поза нами.
Якщо центр контролю та задоволеності не всередині нас - незалежно від того, чим ще ми можемо оточити себе (або заперечувати в собі) - ми залишаємося порожніми.
Я можу прийняти відповідальність за своє щастя, за перешкоди, які я розмістив на своєму власному шляху, і за сурогати щастя, які я використовую, щоб відволіктися. Я можу,з Божою помічу, докласти особистих зусиль, щоб позбавитися цих перешкод і шукати правдивих приводів, щоб бути щасливим.
https://www.facebook.com/groups/lvivadvisory/permalink/2343412182569141/

Коментарі