Маленькі секрети взаємоввдносин


Коли зустрічаються дві людини, найбільшу користь в спілкуванні отримує той, хто краще себе знає: він спокійніше, впевненіше і не в приклад іншим в ладах із самим собою.
Ніколи не дозволяйте поведінці інших людей впливати на ваше самопочуття.
Не варто звертати увагу на те, що говорять і роблять оточуючі. Краще постарайтеся побачити глибинну мотивацію їх слів і вчинків.
Дружба, заснована на підпорядкуванні і потуранні, не може називатися дружбою.
З точки зору містики відмінностей між вами і іншою людиною не існує. Ось чому неможливо заподіяти шкоду іншому, не зашкодивши собі, як і допомогти іншій людині, не допомагаючи тим самим собі.
Той, хто вільний від претензій до оточуючих, ніколи не буде обдурений і розчарований.
Гігантський крок в напрямку духовної зрілості - відмова захищати себе від несправедливих наклепів. Хоча б тому, що такий "самозахист" руйнує спокій розуму і духу.
Інших людей розумієш рівно настільки, наскільки розумієш себе самого. Ось чому самопізнання - благодатна праця.
Не бійтеся повністю відчути все, що трапляється в ваших взаєминах, - особливо душевний біль і розчарування. Це багато прояснить у вашому житті.
Того, хто збагнув, що означає любити, анітрохи не турбує, якщо його любов не помічена або навіть відкинута.
Втративши близького друга, не шукайте тут же відповідну заміну. Бо тоді вам не вдасться відчути свій душевний біль, а значить і звільнитися від нього.
Не бійтеся бути ніким в соціумі. Цей стан набагато глибший і багатший, ніж здається з першого погляду.
Все неприємне у взаєминах - прекрасна можливість побачити людей в істинному, а не фальшиво-ідеальному світлі. Чим більше вам хтось неприємний, тим більшого він вас може навчити.
Можна настільки звільнитися від думок про мирську несправедливість, що всякий раз неодмінно дивуватимешся, чуючи скарги знайомих про "кричуще обмеження законних прав".
Неможливо побачити в ближньому своєму ту гідність, якою сам не володієш.
Не приймайте жадання за любов. Перше завжди перебуває в постійному пошуку задоволень. Друге - у вічній гармонії з самим собою.
Одна частина вашої душі щиро хоче життя повною любовю, інша і чути про це не хоче. Встаньте на сторону своїх позитивних сил, роблячи все можливе для їх прояву.
Не варто жити, трясучись від однієї лише думки про те, що подумають про вас інші або що подумаєте про себе ви самі.
Не намагайтеся стати люблячими. Краще працюйте над тим, щоб бути справжнім. Бути справжнім це значить бути люблячим.
Найбільша любов, яку ви могли б подарувати людям - це так перетворити своє життя, щоб їх нестримно привертав приклад вашої великодушності і доброти

Знайдено на теренах Інтернету

Коментарі